«Ένας νέος σχεδιασμός πρέπει να είναι σύμβολο αλλαγής, όχι απλά μια αλλαγή συμβόλου»

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965.

Δεν πίστευα ποτέ ότι το συναρπαστικό «παιχνίδι» με τις εικόνες θα γινόταν η κύρια ασχολία μου. Η αγάπη μου για την αρχιτεκτονική αισθητική και η γοητεία που μου ασκούσαν πάντοτε οι εσωτερικοί χώροι έμελλε να γίνουν το διαβατήριό μου στον επαγγελματικό κόσμο αυτής της υπέροχης τέχνης που συνεχίζει να με συναρπάζει, παρ’ όλο που έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Αν και είμαι αυτοδίδακτος φωτογράφος, οφείλω πολλά στον αγαπημένο μου φίλο και δάσκαλο φωτογραφίας Παναγιώτη Κατερτζιάδη, ο οποίος βάλθηκε να με μυήσει στα μυστικά αυτής της τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες  ioannisstamou.com

Ακολουθώντας τα βήματα της «δημιουργίας εικόνας» με οδήγησε να σπουδάσω Γραφιστική, έναν κλάδο που βρίσκω ιδιαίτερα συναρπαστικό και δημιουργικό. Ωστόσο, εξακολουθώ να νιώθω την ίδια «ερωτική» έλξη στο ταξίδι της αέναης αναπαράστασης, την ίδια δημιουργική ένταση για την πράξη της φωτογράφισης και την ίδια αναζήτηση για οτιδήποτε καινούργιο, όπως τότε.

Από τα μέσα του 2003, ζω στην υπέροχη πόλη της Μαδρίτης με τη γυναίκα και τον γιο μου. Ζω σε αυτή την πόλη και απολαμβάνω μια χώρα με υπέροχους ανθρώπους και αναρίθμητα θέματα να φωτογραφίζω, που με προσκαλούν να τα απαθανατίζω κάθε στιγμή.

Σπουδές

Digital Marketing (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Master in Graphic Design (CICE – Μαδρίτη),

Μάρκετινγκ, Διοίκηση, Δημόσιες Σχέσεις (Ελλάδα),

Επαγγελματίας φωτογράφος πάνω από 25 χρόνια

Πλήρες Βιογραφικό

Αξίες …

/

«Το απλό σχέδιο δεν είναι δουλειά μας, αλλά ο σχεδιασμός για τους ανθρώπους»

/

Attention – Interest – Desire

Action – Retention

/

Think out of the box

Δουλεύουμε στα Ελληνικά, στα Ισπανικά και στα Αγγλικά.